Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron se prăbușește în sondaje, în timp ce guvernul său va fi astăzi supus unei prime moțiuni de cenzură

world riots, facebook
proteste franța,

În Franța se dezbate astăzi una dintre cele două moțiuni de cenzură împotriva guvernului președintelui francez, Emmanuel Macron, depuse vineri în Adunarea Națională, informează Rador.

Parlamentarii francezi au recurs la această măsură după ce Executivul a ales să impună reforma pensiilor prin angajarea răspunderii, fără un vot în Legislativ. Proiectul de lege stipulează creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Varianta unui referendum

În paralel, partidele de stânga și sindicatele strâng semnături pentru declanșarea unui referendum național, în care cetățenii să răspundă dacă sunt sau nu sunt de acord cu măsura respectivă.

Pentru această inițiativă este nevoie de peste patru milioane de adeziuni, iar liderii sindicali au anunțat că protestele vor deveni și mai energice. S-a oprit deja lucrul în mai multe rafinării, transporturile vor avea noi perturbări, profesorii amenință să blocheze primele probe ale bacalaureatului, iar lucrătorii de la serviciul de salubritate din Paris nu vor să reia lucrul, lăsând capitala Franței inundată de gunoaie.

Considerat responsabilul principal de această situație, popularitatea președintelui Macron se prăbușește în sondaje și numai 28% dintre francezi mai au încredere în el,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.