Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron și-a trimis omul să inspecteze personal Bucea: șefa diplomației franceze a rămas stupefiată

Reuters
Catherinna Colona

”Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple şi nu trebuie să se repete”, denunţă ministrul francez de Externe Catherine Colonna luni, într-o vizită la Bucea, după ce a vizitat o biserică ortodoxă cu ziduri albe, unde sunt expuse fotografii ale unor atrocităţi, relatează AFP. Noua şefă a diplomaţiei este primul oficial de rang înalt francez care vizitează luni Ucraina de la lansarea invaziei ruse. ”Franţa este alături de ei cu armele sale, cu aliaţii săi. Ea va face totul pentru ca pacea să revină”, a subliniat ministrul.

Citește și: Rusia trimite pe front tehnică de ultimă generație pentru a forța cucerirea Donbasului. Terminator e specializat în lupta urbană

Catherine Colonna a vorbit despre contribuţia Franţei la ancheta cu privire la aceste presupuse crime de război. Jandarmi francezi au fost trimişi la faţa locului în vederea puneri pe picioare a unei proceduri de examinare şi identificare a cadavrelor, împreună cu anchetatori ucraineni. ”Noi am răspuns primii. Ei (jandarmii francezi) au rămas câteva săptămâni. V-au lăsat cu ce să lucraţi, iar apoi a sosit o a doua echipă”, a precizat ea.

Ministrul francez şi-a exprimat speranţa ca ”proceduri juridice să se încheie cât mai rapid posibil, pentru ca familiile să-şi poată vedea rudele odihnindu-se în mormânt”. Numai ”rezultatul anchetei” efectuate de către autorităţile ucrainene va permite stabilirea identităţii celor care se fac vnovaţi de atrocităţi, ”pe baza faptelor, la a căror stabilire a contrbuit echipa noastră”, a subliniat Catherine Colonna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.