Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron va merge în Germania în perioada 26-28. Palatului Elysée a dezvăluit scopul vizitei

politico.eu
macron

Emmanuel Macron va merge în Germania în perioada 26-28 mai pentru o vizită de stat, iniţial prevăzută anul trecut, prima pentru un preşedinte francez din 2000, au făcut cunoscut luni seara surse din Palatul Elysée, scrie AFP, citat de Agerpres.

În cursul unei vizite la Berlin pentru a onora memoria fostului ministru de finanţe Wolfgang Schäuble, preşedintele francez s-a întâlnit cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, care l-a invitat pentru o vizită de stat la sfârşitul lui mai.

Vizita, care potrivit Palatului Elysée urmează "să pună în valoare ataşamentul comun" al celor două ţări faţă de democraţie, a fost iniţial planificată pentru începutul lui iulie 2023 pentru trei zile, dar revoltele din Franţa după moartea tânărului Nahel, ucis de un poliţist în timpul unui control rutier, l-a determinat pe preşedintele francez să solicite o amânare.

Vizita reprogramată a lui Emmanuel Macron va avea loc când Germania sărbătoreşte în 2024 împlinirea a 75 de ani de la adoptarea legii sale fundamentale şi cu câteva zile înainte de Campionatul de fotbal Euro-2024 organizat în ţară.

Luni, preşedintele francez a discutat şi cu cancelarul Olaf Scholz, abordând probleme în special legate de Ucraina, Orientul Mijlociu şi Consiliul European extraordinar de la 1 februarie, pentru care cei doi lideri au împărtăşit "obiectivul de a ajunge la un acord în 27 pe termen mediu revizuirea cadrului financiar multianual".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.