Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madonna, cenzurată de Instagram din cauza unui clip despre o teorie conspiraţionistă

billboard.com
Madonna

Cântăreaţa americană Madonna, care a dezvăluit în urmă cu două luni că a fost la începutul primăverii infectată cu noul coronavirus, a fost cenzurată de Instagram din cauza unui clip despre o teorie conspiraţionistă privind Covid-19, potrivit BBC, potrivit news.ro.

Contul ei de Instagram este urmărit de peste 15 milioane de utilizatori.

În postarea sa, cântăreaţa în vârstă de 61 de ani susţinea că un vaccin împotriva Covid-19 a fost deja descoperit, însă informaţia a fost ascunsă pentru ca „bogaţii să devină şi mai bogaţi”.

Instagram a blurat videoclipul cu un text „Informaţie falsă” şi a redirecţionat utilizatorii către o pagină care contrazice clipul, subliniind că nu există încă un vaccin împotriva infectării cu noul coronavirus.

Citește și: Ludovic Orban, declarație controversată: 'i-a rămas mică' Constituția

Videoclipul a fost mai târziu şters de pe contul Madonnei, dar nu înainte ca mulţi utilizatori să îşi arate nemulţumirea faţă de decizia ei de a-l publica.

Între ei, artista Annie Lennox, care a comentat: „Este o nebunie totală! Nu pot să cred că susţii această escrocherie periculoasă. Sper că a fost atacat contul tău şi urmează să explici”.

Clipul în cauză prezenta un grup numit America's Frontline Doctors, în faţa clădirii Curţii Supreme din SUA, la un eveniment organizat de Tea Party Patriots Action. În clip, Stella Immanuel, medic din Houston, spunea că a tratat cu succes cu hidroxiclorochină 350 de pacienţi diagnosticaţi, iar numărătoarea continuă.

Facebook şi Twitter au înlăturat acest clip, marcându-l ca dezinformare. Donald Trump Jr. şi-a pierdut pentru 12 ore dreptul de a publica pe Twitter după ce a partajat acest clip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.