Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MADR stabilește cuantumul și procentul maxim al avansurilor pentru plățile directe din FEGA

InquamFOTO/Octav Ganea
ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a stabilit cuantumul per hectar şi procentul maxim al avansurilor pentru plăţile directe decuplate, finanţate din FEGA prin Planul Strategic PAC 2023-2027, care se acordă pentru anul de cerere 2023, informează, luni, instituţia.

Astfel, pentru măsura Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilităţii, cuantumul pe hectar este de 97,5715 euro/ha, iar procentul maxim al avansului este de 70%. Pentru Sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilităţii, cuantumul pe hectar este de 51,1365 euro/ha, iar procentul maxim al avansului este tot de 70%, în timp ce pentru Sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, cuantumul pe hectar este de 46 euro/ha, iar procentul maxim al avansului de 70%.

"Astfel, fermierii beneficiari ai acestor intervenţii vor dispune, în perioada imediat următoare, de fondurile necesare pentru elaborarea propriului plan de dezvoltare pe termen scurt, precum şi pentru desfăşurarea la timp şi în bune condiţii a activităţilor agricole", se precizează în comunicatul citat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.