Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madrid: s-a inaugurat Forumul de Afaceri România - Spania

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a semnat la Madrid un Memorandum de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia Spaniolă pentru Exporturi şi Investiţii din cadrul Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului din Spania. Acest acord de cooperare economică are în vedere schimbul de informații pe comerț și investiții, promovarea comerțului și investițiilor bilaterale (dar și acțiuni de promovare prin misiuni economice), asistență tehnică și instruire pentru antreprenorii cu business ”exportabil”, în ideea de internaționalizare a IMM-urilor din cele două state.

Citește și: Euro crește văzând cu ochii - Moneda europeană se apropie de nivelul record stabilit în ianuarie

Ministrul român s-a mai întâlnit cu Xiana Mendez, secretar de stat pentru comerț, și, împreună cu 20 de companii a luat parte la prima sesiune a Forumului de Afaceri România-Spania,.

De asemenea, ministrul român are programate întâlniri cu antreprenori cu origini românești din Spania, precum și discuții cu lideri ai Camerei de Comerț a Spaniei și ai companiei INDRA, una din cele mai mari companii de echipamente electronice 4.0, care e interesată să investească în România.

”Avem o oportunitate foarte mare de a ne consolida exporturile pe piața spaniolă și de a atrage noi investiții în România, cu accent pe domeniile în care firmele spaniole au un avantaj competitiv la nivel european. Apreciez efortul pe care companiile românești l-au făcut pentru a fi astăzi la Madrid și sunt convins că sesiunile B2B de la finalul Forumului vor duce la stabilirea unor relaţii noi de afaceri pe piața Spaniei”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Chiar dacă balanța schimburilor dintre cele două state atârnă în favoarea Spaniei, în România sunt aproape 6000 de companii cu capital spaniol, în valoare de 1,72 miliarde euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.