Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, atenționare pentru românii care călătoresc în Franța - Cod portocaliu de caniculă

canicula

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că serviciul local de meteorologie a prognozat un nou episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor franceze, până la sfârşitul săptămânii.

Potrivit MAE, căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării, cu maxime aşteptate în perioada 24 - 25 iulie 2019.

Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru 21 de departamente, care se va extinde pentru tot teritoriul.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

În Departamentele din sudul Franţei (est/vest) - Alpes Maritimes, Pyrénées-Orientales,Var, Ariège, Alpes de Haute Provence, Haute Garonne, Hautes-Alpes, Tarn şi Garonne, Vaucluse, Lot, Bouches-du-Rhône, Gers, Gard, Hautes-Pyrénées, Lozère, Pyrénées-Atlantiques, Hérault, Haute-Corse, Aveyron, Corse-du-Sud, Tarn, Aude, din cauza caniculei (36/42 grade Celsius), există pericol de producere a incendiilor de pădure şi vegetaţie.

Persoanele care doresc sfaturi din partea autorităţilor sanitare pot accesa platforma telefonică «Canicule Info Service» nr. telefon: 0800 06 66 66 (apel gratuit de la un post telefonic fix din Franţa de luni până sâmbătă, între orele 09:00 şi 19:00), creată de Ministerului francez al Sănătăţii în acest scop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.