Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: '365 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Marea Britanie, Iordania şi Ţările de Jos'

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 365 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Marea Britanie, Iordania şi Ţările de Jos, cu trei curse aeriene speciale operate de Tarom. Printre aceştia se află studenţi, personal navigant şi persoane cu probleme medicale, potrivit news.ro.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 6 iunie, a fost facilitată revenirea în ţară a 183 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a 26 cetăţeni români din Regatul Haşemit al Iordaniei şi a 156 cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", a transmis, duminică, MAE.

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc studenţi, personal navigant, cazuri medicale şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Citește și: Ludovic Orban, surprins în timp ce se ducea la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei

Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Londra-Bucureşti, Bucureşti-Amman-Bucureşti şi Bucureşti-Haga-Bucureşti.

Potrivit MAE, cu aceste curse a fost facilitată revenirea unor cetăţeni străini rezidenţi în România, respectiv 12 cetăţeni iordanieni, trei americani, doi belgieni, doi britanici, şase bulgari, trei cehi, trei danezi, cinci francezi, şapte germani, cinci eleni, patru italieni, patru lituanieni, cinci spanioli, patru elveţieni, un croat, un japonez, un egiptean, un ungar, doi coreeni, doi olandezi şi doi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Totodată, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 24 de cetăţeni iordanieni care se aflau cu titlu temporar pe teritoriul României, Bulgariei şi ai Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.