Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis atenționare de călătorie în Croația

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croaţia că, începând cu ziua de marţi, 1 august, prognozele meteorologice indică o creştere semnificativă a temperaturilor în toată ţara, pentru prima decadă a lunii august.

Potrivit unui comunicat MAE, cele mai ridicate temperaturi, de până la 42 de grade Celsius, sunt aşteptate în zonele Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin (centrul ţării), Osijek (est) şi Rijeka (nord-vest).

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, şi să aibă la dispoziţie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare.

Totodată, înainte de a pleca la drum în Republica Croaţia, pentru informaţii actualizate, se recomandă cetăţenilor români să consulte paginile dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr, precum şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, iar, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, pot apela numărul european unic de urgenţă '112'.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.