Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis ATENȚIONARE de călătorie în Franța: Românii sunt AVERTIZAȚI vă vor avea loc VIOLENȚE și li se recomandă să evite Parisul

RT
Franta violente

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că pentru sâmbătă sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, se recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

Citește și: Ultimă oră! Anunț de la RCS&RDS pentru toți clienții săi! Vor putea face asta de luni, 10 decembrie

Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citește și: Vești bune pentru acești români! Premierul României, Viorica Dăncilă a făcut anunțul

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și: Transportatorii îl amenință pe Klaus Iohannis! Îl vor taxa dur, dacă nu rezolvăt situația – Avertisment fără precedent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.