Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis o atenționare pentru românii care călătoresc în Marea Britanie - Coduri roşu şi portocaliu pentru furtuna Eunice

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, din cauza furtunii Eunice, autoritățile britanice au emis coduri roșu și portocaliu de furtună, pentru vineri 18 februarie.

Codul roșu, generat de vânt puternic (aprox. 90 mile pe oră) este valabil pentru regiunile de coastă sud-vestice, fiind afectate zonele: Devon, Cornwall și Somerset, iar codul portocaliu de vânt puternic (aprox. 70-80 mile pe oră) pentru regiunile din interiorul țării, afectează Țara Galilor, cea mai mare parte a Angliei, până în zona de nord a acesteia, inclusiv zona Manchester.

Mai multe informații se găsesc în portalul The Met Office (https://www.metoffice.gov.uk/about-us/press-office/news/weather-and-climate/2022/red-weather-warning-issued-for-storm-eunice).

Totodată, MAE recomandă consultarea permanentă a avertismentelor meteorologice și a recomandărilor emise de autoritățile britanice, deoarece mai multe dintre serviciile locale, precum mersul trenurilor, accesul pe autostrăzi, sunt sau vor fi întrerupte. Autoritățile britanice semnalează și pericol de inundații în partea vestică a insulei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.