Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a finalizat evacuarea cetăţenilor români din zona calamitată de Uraganul Irma

uragan irma

Ultimii şapte cetăţeni români aflaţi în insula Tortola au fost evacuaţi prin Barbados-Londra, cu destinaţia finală Bucureşti, urmare a eforturilor susţinute ale Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe. Potrivit unui comunicat al MAE remis Agerpres, în prezent numărul cetăţenilor români care au fost evacuaţi, cu sprijinul ministerului, din zonele calamitate de uraganul Irma este de 21.

"În cadrul procesului de evacuare, Celula de Criză a MAE a acţionat în vederea repatrierii, în siguranţă, a tuturor persoanelor afectate care au solicitat sprijin, ca urmare a fenomenelor extreme. Echipele consulare mobile au oferit asistenţă permanentă în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii.Celula de Criză, activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice române în zona calamitată de uraganul IRMA, a funcţionat în regim de permanenţă (24/7) ", precizează sursa citată.

MAE precizează că autorităţile au emis o nouă atenţionare meteorologică ca urmare a apariţiei uraganului Maria care afectează, în această perioadă, insulele din zona Caraibelor. "În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din zonă să respecte recomandările şi instrucţiunile emise de autorităţile locale.Celula de Criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, monitorizează evoluţia noului fenomen meteorologic şi păstrează legătura cu autorităţile competente pentru a interveni în caz de nevoie", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.