Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a publicat lista și o hartă interactivă pentru cele 835 de secții de votare pe care le organizează în străinătate la alegerile prezidenția

MAE

Ministerul de Externe a publicat lista și o hartă interactivă pentru cele 835 de secții de votare pe care le organizează în străinătate la alegerile prezidențiale, listă aprobată de AEP. Printre țările cu cele mai multe secții de vot se numără Spania, Italia, Germania și Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Astfel, Ministerul de Externe va organiza 835 de secții de vot în Diaspora pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Lista și harta interactivă pot fi consultate pe site-ul oficial al Ministerului: http://www.mae.ro/node/49479 .

„Organizarea celor 835 de secții de votare din străinătate reprezintă rezultatul eforturilor susținute și al implicării tuturor șefilor de misiuni și a personalului.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Corpului Diplomatic și Consular aflat în coordonarea acestora. Subliniem că buna funcționare a unui număr record de secții de votare în afara țării, în condițiile desfășurării votului pe parcursul a trei zile, pentru fiecare dintre cele două tururi de scrutin, implică atât o coordonare strânsă între instituțiile partenere (Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicații Speciale), cât și cooperarea cu formațiunile politice care vor nominaliza reprezentanți în birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate și cu comunitățile de români din străinătate”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Instituția precizează care sunt țările cu cele mai multe secții de votare, printre care: „ Spania (143, față de 50 organizate la alegerile europarlamentare), Italia (142, față de 76 organizate la alegerile europarlamentare), Germania (80, față de 25 organizate la alegerile europarlamentare), Marea Britanie (72, față de 29 organizate la alegerile europarlamentare), Franța (50, față de 17 organizate la alegerile europarlamentare), SUA (38, față de 31 organizate la alegerile europarlamentare), Republica Moldova (37, față de 36 organizate la alegerile europarlamentare), Olanda (25, față de 4 organizate la alegerile europarlamentare), Belgia (23, față de 8 organizate la alegerile europarlamentare), Irlanda (16, față de 5 organizate la alegerile europarlamentare), Danemarca (12, față de 7 organizate la alegerile europarlamentare), Austria (17, față de 9 organizate la alegerile europarlamentare), Grecia (11, față de 4 organizate la alegerile europarlamentare), Portugalia (9, față de 5 organizate la alegerile europarlamentare), Elveția (8, față de 4 organizate la alegerile europarlamentare)”.

În țările din spațiul Uniunii Europene vor fi organizate 639 de secții de votare.

Totodată, MAE susține că, pe lângă secțiile de votare organizate, în mod tradițional, în teatrele de operațiuni din Afganistan, va fi organizată, în premieră, o secție de votare și în Mali, pentru a permite militarilor români care participă la misiunile din cadrul operațiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali să își exercite dreptul de vot.

MAE reaminteşte că la alegerile prezidenţiale din anul 2014 au fost organizate în străinătate 294 de secţii de votare, la alegerile parlamentare din anul 2016 - 417 de secţii de votare, iar la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai au fost organizate 441 de secţii de votare.

Procesul de votare în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: 8, 9 şi 10 noiembrie, pentru primul tur de scrutin şi 22, 23 şi 24 noiembrie, pentru al doilea tur de scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.