Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE al Rusiei amenință voalat SUA: 'Linia lor de implicare este plină de consecințe grave, riscurile sunt în creștere'

apnews.com
razboi ucraina

Rusia nu este angajată într-un dialog cu Statele Unite în chestiunea ucraineană, ci doar schimbă periodic semnale. Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, a declarat marți jurnaliștilor în marja Fundației Gorchakov pentru susținerea diplomației publice.

"Nu avem niciun dialog cu Statele Unite în chestiunea ucraineană, deoarece pozițiile sunt radical diferite. Avem un schimb periodic de semnale despre cum sunt percepute anumite acțiuni ale Washingtonului și Moscovei la Moscova, respectiv la Washington", a spus el, potrivit agenției Tass.

"Nu am cunoștință de niciun canal de deconfliction (cu SUA) în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, deloc", a subliniat Riabkov, comentând informațiile publicate de Reuters, care citează un oficial american neidentificat, potrivit cărora Washingtonul a folosit o singură dată de la începutul operațiunii militare speciale rusești linia de comunicare militară americano-rusă pentru a preveni conflictele legate de situația din Ucraina.

De asemenea, viceministrul de externe a subliniat că linia de implicare a SUA în conflictul din Ucraina este plină de consecințe nefaste. "Le transmitem americanilor semnale că linia lor de escaladare, linia lor de implicare tot mai profundă în acest conflict este plină de consecințe grave, riscurile sunt în creștere", a subliniat ministrul adjunct.

"Ce spun americanii, probabil că puteți ghici cu ușurință din comentariile publice", a continuat Riabkov. "Aceștia, în ciuda replicilor noastre repetate și a explicațiilor noastre detaliate ale poziției, continuă să speculeze, de exemplu, așa cum spun ei, acestea sunt cuvintele lor, despre retorica nucleară iresponsabilă [a Rusiei]."

Diplomatul a subliniat că nu există nicio abatere de la doctrina militară din partea Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare. "Nu știu cine din America poate găsi motive pentru astfel de acuzații la adresa noastră, când noi am explicat temeinic la toate nivelurile esența abordării noastre, pe scurt se reduce la faptul că nu există abateri de la ceea ce este scris în doctrina noastră militară și în fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Iar această abordare nu este afectată de ceea ce se întâmplă în Ucraina și în jurul acesteia", a subliniat Riabkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.