Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunță că ministrul de Externe a dispus ANALIZĂ urgentă pentru turul II al alegerilor prezidențiale

MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni dimineața, că primul tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale s-a desfășurat şi finalizat în secțiile de votare din afara granițelor fără incidente de natură să afecteze procesul electoral, conform Mediafax.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că primul tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României s-a desfășurat şi finalizat în secțiile de votare din afara granițelor, în cele trei zile de vot, în bune condiții, fără incidente de natură să

afecteze procesul electoral. Acest rezultat este semnificativ, având în vedere şi recordul de participare la vot în cele 835 de secții de votare organizate în străinătate”, potrivit unui comunicat al MAE transmis MEDIAFAX.

Citește și: Date de ULTIM MOMENT - Cu ce scor l-a ZDROBIT Dăncilă pe Iohannis în Botoșani

 

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe a acționat pentru organizarea în cele mai bune condiții a procesului electoral, în limita atribuțiilor legale care îi revin, de suport şi asistenţă tehnică pentru Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate, care are, conform legislației electorale în vigoare, competența directă de gestionare a activităților de pregătire și coordonare a procesului de votare din străinătate.

”Obiectivul urmărit de MAE în acest efort a fost acela de a asigura că prin ansamblul măsurilor luate, în limita competenţelor sale şi a cadrului legal existent, cetățenii români din afara granițelor României să își poată exercita dreptul constituțional de vot în bune condiții. Pregătirea derulării procesului electoral a implicat un efort considerabil, la care a participat peste 85% din personalul MAE – Centrală, misiunile diplomatice şi consulare, precum și reprezentanții comunităților românești din străinătate. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu adresează mulțumiri tuturor celor implicați în desfășurarea procesului de vot pe durata acestor trei zile, atât din cadrul MAE, cât și din comunitățile românești din străinătate. Această cooperare foarte bună cu reprezentanții comunităților de români din afara granițelor va putea servi ca etalon şi pentru alte scrutine viitoare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit MAE, în perspectiva turului doi al prezidențialelor, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus deja ca toate misiunile diplomatice şi consulare să efectueze o analiză imediată a posibilelor aspecte de avut în vedere reieșite din derularea primului tur de scrutin, această analiză fiind necesară pentru a evalua măsurile ce se pot lua în vederea optimizării demersurilor cu caracter organizatoric pentru derularea turului doi al alegerilor prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.