Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunță că nu sunt români răniți în accidentul feroviar din Spania: Nu au fost primite solicitări de asistență consulară

MAE

MAE anunță că nu sunt cetățeni români răniți în accidentul feroviar din Spania.

"Consulatul General al României la Barcelona urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la data de 20 noiembrie 2018, pe ruta care asigură legătura între orașele spaniole Terrassa și Manresa.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Până în prezent, autoritățile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +34 661 547 853.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune", transmite MAE.

Un tren a deraiat, marți, în apropiere de Barcelona, din cauza unei alunecări de teren. O persoană a murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.