Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunţă că reuniunea regională consulară Dialog cu diaspora va avea loc de vineri până duminică, la Bonn

MAE

Reuniunea regională consulară din cadrul campaniei "Dialog cu diaspora - 2018" are loc de vineri până duminică, la Bonn şi este condusă de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Cosmin Dinescu, informează un comunicat al MAE transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, este primul eveniment de acest gen la care participă reprezentanţii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare din: Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Austria, Olanda, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Polonia, Ungaria, Belarus, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Ucraina. Printre participanţii la reuniune se numără şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

În cadrul reuniunii au loc discuţii privind problematica specifică activităţii consulare, cu precădere gestionarea situaţiilor deosebite care determină activarea Celulei de Criză a MAE, precum şi utilizarea în cadrul procedurilor consulare a sistemelor informatice componente ale platformei integrate E-Cons, care deserveşte în prezent întreaga reţea consulară a MAE, se arată în comunicat.

În cadrul reuniunii, diplomaţii cu atribuţii consulare au analizat rezultatele obţinute până în prezent de la implementarea şi operaţionalizarea ultimei componente a E-Cons, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC). Totodată, discuţiile au vizat aspecte legate de metodele de promovare a Portalului Extern al SIMISC (accesibil la adresa www.econsulat.ro) şi de valorificarea instrumentelor de comunicare publică în relaţia cu cetăţenii români din străinătate.

Dialogul cu reprezentanţii consulari constituie un demers pentru instituirea unor practici unitare în activitatea de profil, iar uniformizarea serviciilor specifice la nivelul reţelei consulare a MAE defineşte o preocupare permanentă a Departamentului Consular din cadrul ministerului, subsumată obiectivului de adaptare continuă a activităţii consulare la standardele şi exigenţele europene în domeniu, se mai menţionează în comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.