Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunţă că românca sechestrată în Italia este internată într-o unitate sanitară

MAE

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în continuarea demersurilor pe care le întreprinde, deja, pe lângă autorităţile competente italiene, consulul oficiului Bari s-a deplasat, în regim de urgenţă, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu românca sechestrată în Italia şi cu reprezentanţi ai poliţiei locale.

Potrivit unui comunicat al MAE, în prezent, "mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială". "Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuţii consulare, a fost acordată asistenţa consulară în regim de urgenţă, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui paşaport temporar pentru cetăţeanul român în cauză şi iniţierea formalităţilor necesare pentru eliberarea certificatelor de naştere româneşti pentru copiii minori ai cetăţenei române", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetăţeanul român şi membrii familiei din România. "Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate evoluţia situaţiei, menţine în permanenţă legătura cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale şi acordă asistenţa şi protecţia consulară necesare. Operaţionalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari, a făcut posibilă intervenţia rapidă la nivel consular, imediat după ce autorităţile române s-au autosesizat cu privire la acest caz", potrivit aceluiaşi comunicat.

De asemenea, MAE mulţumeşte autorităţilor italiene pentru buna cooperare şi sprijinul oferit în acest caz. "Ancheta autorităţilor italiene este în curs de desfăşurare, cetăţeanul român urmând să rămână pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei", se mai arată în comunicat.

O româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 şi 9 ani, a fost între 2007 şi 2017 victima violenţelor, abuzurilor sexuale şi sclaviei la care a supus-o un cetăţean italian, în vârstă de 52 de ani, care a fost arestat de poliţie, a relatat miercuri site-ul leggo.it. Anchetatorii italieni au descoperit că familia locuia într-o mică baracă insalubră, fără curent electric şi fără servicii şi infestată cu şoareci şi insecte, în comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.