Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, atenționare de călătorie - Coduri roșii și portocalii de inundații

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei - Comunitatea Valenciană că Agenţia Meteorologică de Stat locală - AEMET, a emis un cod portocaliu şi roşu vizând căderi masive de precipitaţii abundente şi persistente, cu potenţial de periculozitate, până cel puţin în data de 21 octombrie, pentru litoralul mediteranean, la sud de Catalonia şi Insulele Baleare.

Începând de joi, Peninsula Iberică şi Insulele Baleare vor fi afectate de rezultatul unirii a două furtuni, una care evoluează din Marea Mediterană şi una din Oceanul Atlantic, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, furtuna din Atlantic va pătrunde din sud-vest în Peninsula Iberică, concomitent cu furtuna din Marea Mediterană, care va afecta mai întâi Insulele Baleare şi vor fi precipitaţii puternice la nivel local în Andaluzia, Comunitatea Valenciană (în principal provincia Valencia) şi Catalonia.

Începând cu a doua jumătate a zilei, interacţiunea furtunilor va determina intensificarea precipitaţiilor în Catalonia, Aragon, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare, estimate a fi foarte puternice şi persistente la nivel local.

Sâmbătă, furtuna se va deplasa spre sud-vest, fiind prognozate precipitaţii abundente şi persistente în Comunitatea Valenciană, regiunea Murcia şi litoralul mediteranean al Andaluziei.

În Comunitatea Valenciană, cel mai probabil, cursele aeriene de pe aeroporturile internaţionale Valencia, Castellon de la Plana şi Alicante urmează să aibă întârzieri faţă de orarul normal de zbor sau chiar să fie anulate.

Citește și: VIDEO Liviu Dragnea dă de pământ cu toți cei care critică OUG pe Legile justiției - Declarație BOMBĂ /

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.