Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Liban

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Liban că, în contextul deciziei preşedintelui SUA, exprimată pe 6 decembrie, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, mai multe grupări libaneze au anunţat intenţia de a organiza manifestaţii publice în zonele Awkar-Metn (în proximitatea Ambasadei SUA) şi suburbiile din sudul Beirutului. 

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, există posibilitatea ca manifestaţiile să devină violente. Proteste, spontane sau organizate, se mai pot desfăşura, în următoarea perioadă, şi în alte zone ale Libanului. 

"Se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Liban să urmărească constant mass-media locale pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, cât şi referitor la alte evoluţii, să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestaţii, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel şi să îşi programeze călătoriile pe teritoriul libanez ţinând cont de eventualele blocaje rutiere", precizează sursa citată. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Liban +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secţiei consulare a României la Beirut: + 96176775503. 

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunţ care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, după cum au relatat agenţiile internaţionale de presă. 

''Am hotărât că este timpul să recunoaştem oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Deşi preşedinţii precedenţi au făcut din asta o promisiune majoră în campaniile electorale, ei nu au reuşit să se ţină de promisiune. Astăzi, eu mă ţin de acest angajament", a declarat Donald Trump în mesajul transmis din sala de recepţii diplomatice a Casei Albe. ''Ierusalimul este centrul Guvernului israelian modern, sediul Legislativului israelian şi al Curţii Supreme'', a spus preşedintele american. 

Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.