Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, atenționare de călătorie pentru Norvegia: autoritățile au extinscu cu șase luni perioada de efectuare a controalelor la frontierele interne Schengen

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află sau vor să călătorească în Norvegia în legătură cu decizia autorităților de a extinde cu încă șase luni perioada de efectuare a controalelor la frontierele interne Schengen, începând cu data de 12 noiembrie, potrivit Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei cu privire la decizia autorităților de extindere, pe o perioadă de încă șase luni, începând cu data de 12 noiembrie 2019, a regimului de control la frontierele interne Schengen, respectiv la trecerea frontierei de stat pe rutele de transport maritim dinspre Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania și Regatul Suediei. Pașaportul valabil este singurul document de identitate acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime (ferryboat)”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și: Prezență peste 200% în mai multe secții de vot din țară. Clasamentul național la jumătatea zilei, în primul tur al alegerilor prezidențiale

De asemenea, autoritățile norvegiene mențin, de-a lungul aceleași perioade de șase luni, măsura temporară de control individual al persoanelor care călătoresc din spațiul Schengen în Regatul Norvegiei prin punctele de frontieră de pe rutele terestre (rutiere și feroviare) și aeriene, conform sursei citate.

Românii pot solicita asistență consulară „la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +472256237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137”, potrivit sursei amintite.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet http://oslo.mae.ro, https://www.consularprotection.eu,, www.mae.ro, și reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.