Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE dă ALERTA pentru românii care pleacă în concediu în Grecia: sunt așteptate temperaturi EXTREME

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că autoritățile locale au emis o prognoză meteorologică cu privire la temperaturile ridicate, de până la 40 de grade Celsius, care vor dura până vineri, scrie Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie elen a emis o prognoză meteorologică cu privire la temperaturile ridicate, de până la 40 de grade Celsius, pentru următoarele zile.

Se estimează că valul de căldură va dura până vineri, 16 iulie 2021, fiind provocat de masele de aer cald provenit din zona Africii de Nord.

Potrivit sursei citate, regiunile cele mai afectate vor fi pe continent, inclusiv în regiunea Attica și în capitala Atena, cele mai ridicate temperaturi atingând 38°- 40° C. În insule și în zonele de pe malul mării, temperaturile vor fi cu 3 - 5 grade mai scăzute.

De asemenea, riscul de incendii rămâne în continuare ridicat (categoria 4 din 5), pentru următoarele regiuni: Attica, Grecia Centrală (insula Evia), Marea Egee de Nord (insulele Chios, Samos, Ikaria), Creta.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), cu informații și sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.