Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE de la Moscova avertizează: Riscul unei confruntări militare între Rusia și NATO este în creștere

vestidinrusia.ro
viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko

Riscul unei confruntări militare între Rusia şi NATO este în crestere, a afirmat ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Aleksandr Gruşko. Ministrul adjunct rus de externe a declarat că riscurile unei confruntări militare dintre Rusia și NATO continuă să crească, din cauza apropierii liniei de contact.

"Riscurile, din păcate, cresc. Toată lumea înțelege acest fapt. (...) Din cauza extinderii cu 1.200 km a liniei de contact dintre Rusia și NATO, riscurile continuă să crească", a susţinut Gruşko, într-un interviu acordat pentru ziarul Izvestia. El a menționat că evoluția situației de securitate din regiunea baltică, în ultimii ani, serveşte drept un bun exemplu al modului în care 'cea mai pașnică regiune din punct de vedere militar și politic a fost transformată într-o zonă de rivalitate militară, prin eforturile comune ale NATO'.

Gruşko a explicat că înainte de aderarea statelor baltice la Alianța Nord-Atlantică, Mării Baltice i se acorda o atenție deosebită în ceea ce privește mediul, dezvoltarea capacităților logistice și transporturile.

La 4 aprilie, Finlanda a devenit cel de-al 31-lea membru al NATO. Potrivit secretarului de stat american, Antony Blinken, toate formalitățile necesare au fost îndeplinite, iar acum Finlanda este membru cu drepturi depline al Alianței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.