Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Evacuarea din Yemen a încă şase români şi a unui membru de familie, în curs de derulare

mae

Proceduri avansate de evacuare din Yemen a încă şase români, alături de un membru de familie, sunt în curs de derulare, în colaborare cu autorităţile unor state care au cetăţeni în aceeaşi situaţie, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis duminică stiripesurse.ro. 

Celula de Criză activată de către ministrul Afacerilor Externe - care gestionează evacuarea cetăţenilor români din Yemen - continuă susţinut demersurile complexe de asistenţă şi protecţie consulară a românilor afectaţi de deteriorarea gravă a situaţiei de securitate din Yemen, precizează MAE. 

De asemenea, continuă demersurile Celulei de Criză de menţinere a legăturii permanente cu toate statele implicate în acţiunile de evacuare, fiind folosite toate canalele diplomatice şi consulare aflate la dispoziţie pentru finalizarea în condiţii de siguranţă a evacuărilor. 

MAE reaminteşte că pe site-ul său a fost postat, încă din 2011, un avertisment ferm de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă "Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!". 

"Pe lângă publicarea sa pe site-ul MAE, această alertă de călătorie a fost adusă la cunoştinţa publicului larg constant în tot acest interval prin intermediul celor două instrumente moderne de informare ale MAE - serviciul de alertă prin SMS 'Un SMS îţi poate salva viaţa!', lansat în octombrie 2012 prin intermediul căruia românii, odată ajunşi într-un stat considerat de risc, primesc coordonatele misiunii diplomatice române, respectiv prin intermediul aplicaţiei 'Călătoreşte în siguranţă', lansată în 2014, care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone", se arată în comunicat. 

Un cetăţean român şi un membru de familie al acestuia au fost evacuaţi duminică din Yemen. Sâmbătă au mai fost evacuaţi patru cetăţeni români şi un membru de familie. Aceştia se adaugă celor trei cetăţeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, ce au fost evacuaţi pe 30 martie de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriaţi, precum şi celor 14 cetăţeni români, specialişti ai unei companii româneşti, care desfăşura activităţi de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.