Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE face noi precizări, OFICIALE, despre decizia de a-l rechema pe George Maior: 'Acţiunile menţionate nu îi mai permit să promoveze interesele țării în SUA'

WSJ
George Maior

Propunerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior, a venit după analiza mandatului diplomatului, ale cărui acţiuni "nu îi mai permit să promoveze în mod credibil interesele României în Statele Unite ale Americii" arată un comunicat al MAE.

"Propunerea de rechemare a avut la loc ca urmare a analizei MAE referitoare la mandatul ambasadorului George Maior şi s-a bazat pe evaluarea impactului asupra relaţiilor cu SUA, partener strategic al României, aşa cum rezulta din 'Raportul privind folosirea Serviciului Român de Informaţii de către domnul ambasador George Maior în scopuri personale', document oficial al Parlamentului României", punctează sursa citată.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Raportul Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru controlul SRI a fost publicat la 18 aprilie, aminteşte ministerul.

Totodată, ministerul reiterează solicitarea Comisiei de politică externă a Senatului României ca MAE să facă o analiză referitoare la mandatul ambasadorului şi Decizia Curţii Constituţionale a României "referitoare la Protocoalele încheiate de SRI cu autorităţile judiciare prin care s-au adus atingeri grave ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau intereselor României".

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

"Prin urmare, acţiunile menţionate nu îi mai permit domnului George Maior să promoveze în mod credibil interesele României în Statele Unite ale Americii", arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri, preşedintelui României, propunerea de rechemare a ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, George Maior. În conformitate cu legislaţia şi practica în domeniu, preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României în străinătate.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.