Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE informează despre presupusa reținere a celor 7 suporteri români în Grecia: nu sunt cereri de asistență

wikimedia.org
mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că s-a informat despre presupusa reținere a 7 români în Grecia, dar nu au fost înregistrate cereri de asistență.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General al României la Salonic, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presă referitoare la reținerea unui grup de 7 cetățeni români în punctul de trecere al frontierei Promachonas, la data de 9 august 2023, conform mediafax.

„Reprezentantul oficiului consular a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația juridică a persoanelor în cauză.
MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular în legătură cu acest incident, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest caz”, transmite MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale.

Presa anunța, joi, că 7 suporteri ai Petrolul Ploiești au fost prinși la frontiera elenă Promachonas cu cuțite asupra lor. Suporterii mergeau către Pireu, unde intenționau să asiste la partida dintre Olympiakos Pireu și Genk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.