Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE l-a avansat pe fiul lui Miron Mitrea: Cosmin Mitrea a ajuns șef al Consulatului României la Roma

Foto Fanatik
miron mitrea cosmin mitrea

Cosmin Mitrea, fiul fostului ministru Miron Mitrea, a fost numit coordonator al secției consulare din cadrul Ambasadei României la Roma. Acesta apare în organigrama de pe site-ul Ministerului de Externe înaintea consulului general la Roma, Cristian Daniel Belșiu.

Cosmin Mitrea are funcția de ministru-consilier și în aprilie a fost prezent la întâlnirea cu secretarul de stat Benedetto Della Vedova, alături de noua ambasadoare a României în Italia, Gabriela Dancău. El a fost prezentat atunci ca „gerant interimar al Consulatului General al României la Roma”, gerantul interimar fiind cel care acționează cu titlu provizoriu ca șef al unui post consular, când titularul poziției e împiedicat să-și exercite funcțiile sau postul e vacant, explică Fanatik, potrivit b1tv.ro.

Până anul trecut, fiul lui Miron Mitrea a fost consul al României la Barcelona. În 2019, acesta a avut atribuții în organizarea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale, în Spania. Potrivit propriei declarații de avere, Cosmin Mitrea a câștigat în această funcție 19.241 euro și 58.538 lei (venitul anual).

În 2016, presa a scris despre Cosmin Mitrea că a ajuns secretar II la Consulatul României la Barcelona fără examen, acuzație pe care el a negat-o.

Miron Mitrea, în schimb, a spus că nu știe dacă fiul lui și-a luat sau nu examenul.

„În perioada de care vorbești, nu eram noi la guvernare și nu i-a mers rău. Când a fost PSD-ul la guvernare, nu i-a mers așa bine. Titus Corlățean cred că a fost foarte îngrijorat să-l ”avanseze” cumva, să nu facă lumea legătura cu numele meu. Iar vreo 3 ani de zile a rămas în urmă, să spun așa. Dar a recuperat când au venit alții la guvernare”, a declarat Miron Mitrea, săptămâna trecută, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” difuzată pe la Kanal D.

Miron Mitrea a fost ministru al Transporturilor în perioada 2000 – 2004. În februarie 2015, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită, într-un dosar ce privea lucrări la vila mamei sale din localitatea Voluntari. A fost eliberat în martie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.