Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE norvegian l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a respins viza pentru doi deputaţi

norvegia2

Ministerul de Externe norvegian l-a convocat miercuri pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta împotriva refuzului Moscovei de a acorda vize pentru doi deputaţi norvegieni, situaţie ce creează o nouă stare de tensiune între cele două state vecine, a anunţat agenţia de presă RIA Novosti, care citează Ministerul de Externe rus, relatează Reuters şi AFP. Şeful diplomaţiei norvegiene, Borge Brende, a calificat episodul drept 'profund regretabil'. 'Faptul că aceşti parlamentari norvegieni nu au primit vize este deopotrivă iraţional şi nejustificat', a declarat el în cursul unei conferinţe de presă.

Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe şi Apărare a amânat sine die o vizită pe care oficialul norvegian urma să o efectueze joi şi vineri la Moscova, ca urmare a refuzului autorităţilor ruse de a acorda vize pentru doi dintre membrii parlamentului norvegian, reprezentanţi ai două mici formaţiuni distincte. Ambasada Rusiei nu a putut fi contactată pentru declaraţii. Potrivit Ministerului norvegian de Externe, refuzul este legat de sancţiuni: deşi nu este membră a UE, ţara scandinavă a aplicat aceleaşi măsuri pe care le-a aplicat UE împotriva Moscovei în urma crizei ucrainene, conform Agerpres.

Rusia şi Norvegia au în general relaţii de bună vecinătate, dar diferendele dintre ele s-au intensificat în ultimii ani din cauza problemei ucrainene, a Siriei, a tranzitului refugiaţilor pe teritoriul rus sau ca urmare a staţionării de trupe americane pe teritoriul norvegian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.