Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Nu au fost identificați români printre victimele cutremurului din Turcia

MAE

Ministerul de Externe a transmis, luni, că până în prezent nu au fost identificați români printre victimele cutremurului produs în Turcia. Instituția precizează că menține legăturca cu autoritățile locale și sunt gata să intervină, dacă va fi nevoie.

„Până la acest moment, autoritățile locale nu au identificat existența unor cetățeni români printre cele 991 de victime (19 decese și 972 de răniți) ale cutremurului produs la data de 24 ianuarie 2020 în zona Elazig, Republica Turcia”, a transmis MAE.

Instituția precizează că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara: +90 - 312.44.77.940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al ambasadei: + 90 - 532.318.1726.

Ministerul de Externe subliniază, totodată că, prin Ambasada României la Ankara, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune.

Citește și: Avarie la o conductă RADET: O coloană uriașă de apă fierbinte și abur țâșnește la peste 10 metri înălțime / VIDEO

Bilanțul cutremurului de 6,8 grade produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei a juns la 38 de morți, au informat duminică Agenția pentru catastrofe din Turcia (Afad), în timp ce autoritățile continuă operațiunile de căutare, informează site-ul agenției Dpa.

În total, 45 de persoane au fost salvate de la producerea cutremurului de vineri, a informat vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Peste 1.600 de persoane au fost rănite.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a informat de asemenea că 100 de persoane sunt încă tratate la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.