Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE polonez convoacă un diplomat german pentru ingerinţa media în alegerile prezidenţiale

romanialibera.ro
krs polonia

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei germane la Varşovia a fost convocat miercuri la Ministerul polonez al Afacerilor Externe, care a acuzat media germane de "manipulare" şi ingerinţă în campania electorală înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Polonia, relatează AFP.

Convocarea diplomatului este o reacţie la materialele din media germane "care se dedau la manipulare şi care dau impresia evidentă de angajament în favoarea unui singur candidat" la prezidenţiale, a declarat adjunctul ministrului de externe Szymon Szynkowski vel Sek, citat de agenţia PAP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ce i s-a întâmplat fostului președinte Emil Constantinescu – A fost nevoie de intervenția SPP-ului

Săptămâna trecută, cu prilejul unui miting electoral, preşedintele la final de mandat şi care candidează pentru încă unul Andrzej Duda a lansat critici care au vizat media controlate de grupuri germane, printre care jurnalul Die Welt şi corespondentul său în Polonia, acuzându-i că duc împotriva lui "o campanie murdară şi fără milă".

Înalţi responsabili conservatori naţionalişti, printre care preşedintele Duda, au denunţat dur articolele din tabloidul Fakt, al grupului Ringier Axel Springer, pentru că au dezvăluit detalii din procesul unui pedofil care a beneficiat de o graţiere prezidenţială care i-a permis să se apropie din nou de soţia şi fiica sa, fostele sale victime.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Ambasadoarea americană la Varşovia a luat cu fermitate apărarea, săptămâna trecută, canalului de informaţii TVN24 al grupului Discovery, atacat de media publice proguvernamentale şi de o eurodeputată conservatoare pentru opiniile sale independente cu privire la actuala putere, notează France Presse.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Polonia preşedintele Duda se confruntă cu primarul liberal al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, o cursă extrem de strânsă, potrivit sondajelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.