Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, precizări CRUCIALE după ce incendiile s-au dezlănțuit pe insula Samos

MAE

Ministerul de Externe informează, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că nu au fost înregistrați români printre turiștii evacuați din hotelurile din Samos, Grecia, în urma incendiilor de vegetație din zonă. Instituția precizează că niciun român nu a cerut încă ajutor autorităților în acest context.

„Ambasada României la Atena urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiile care afectează insula Samos, Republica Elenă. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, a transmis MAE, într-un răspuns adresat MEDIAFAX.

Instituția precizează că „români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următorul număr de telefon al Ambasadei României la Atena +30 2106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al Secției Consulare: +30 6978996222”.

Theodor Paleologu intră în lupta pentru prezidențiale cu atacuri acide la adresa lui Dan Barna: 'Eu i-aș spune-o cu toată franchețea la un pahar de bere'

Totodată, MAE transmite că „Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune”.

Aproximativ o mie de turiști din cinci hoteluri din insula Samos din Grecia au fost evacuați sâmbătă din cauza mai multor incendii de vegetație din zonă, a anunțat postul de televiziune Skai, citat de Sputnik.

Unul dintre incendii a izbucnit sâmbătă seara în zona turistică Mesokampos, în apropierea hotelurilor care au fost evacuate. În zonă se află și mai multe clădiri de apartamente. Zeci de pompieri și voluntari au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Primarul insulei, Christodoulos Sevastakis, a declarat că inițial au fost evacuate doar două hoteluri, însă autoritățile au decis ulterior și evacuarea turiștilor din alte trei unități de cazare. Turiștii au fost evacuați cu ajutorul mai multor autocare și nave.

Grecia se confruntă în ultima perioadă cu incendii de vegetație cauzate de temperaturile ridicate și de vânt. Potrivit pompierilor, 56 de astfel de incendii s-au produs în toată țara în cursul zilei de sâmbătă, cele mai multe fiind stinse înainte să se extindă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.