Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, precizări cu privire la situația cetățenilor români aflați pe aeroportul din Lisabona

MAE

În continuarea informaţiilor referitoare la situația cetăţenilor români blocaţi pe aeroportul din Lisabona ca urmare a anulării unui zbor al companiei aeriene TAP Portugal din cauza unei defecţiuni tehnice a aeronavei, MAE face următoarele precizări:

Urmare demersurilor susţinute de către misiunea diplomatică pe lângă compania aeriană TAP, precum si a contactului permanent cu autoritățile relevante portugheze, a fost obţinută confirmarea din partea TAP si a Ministerului infrastructurii si planificării portughez cu privire la organizarea unei curse speciale către București, cu plecare la orele 13:00 (ora locală), care urmează să transporte în România pasagerii zborului anulat.

Reamintim faptul că, încă de la semnalarea situaţiei, o echipă consulară mobilă a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, aflându-se în permanentă legătură cu compania aeriană responsabilă, cu cetăţenii români, precum și cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT). Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice s-au asigurat că cetăţenilor români le-au fost puse la dispoziţie alimente.

Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate, un număr de 16 au plecat deja spre România pe alte rute de zbor, restul urmând să se îmbarce în cursa specială pusă la dispoziție de compania TAP Portugal.

Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români vor fi îmbarcaţi spre România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.