Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, precizări după accidentul de autocar din Italia, în care ar fi implicaţi şi români: Demersuri în regim de urgenţă

accident autocar

Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 22 mai, în regiunea italiană Toscana, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia persoanelor afectate.

"Până la acest moment, autoritățile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Bologna monitorizează cu prioritate situația și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune", transmite MAE.

Cel puțin o persoană a murit după ce un autobuz, care transporta 60 de turiști, s-a răsturnat într-o prăpastie, pe drumul dintre orașele Siena și Florența din Italia, relatează site-ul publicației The Local.

Accidentul a avut loc în apropierea localității Monteriggioni, la ora locală 9.30. Printre turiștii din autobuz se aflau români, ruși, armeni, ucrainieni, belaruși și moldoveni, relatează agenția Tass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.