Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTA MAE, precizări după ce s-a vehiculat că România ar fi pierdut locul de membru nepermanent la ONU : Continuăm campania de promovare a candidaturii

MAE

MAE anunță că România continuă campania campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Reacția, după ce s-a vehiculat că țara noastră ar fi pierdut această șansă.

"Așa cum se cunoaște, România și-a depus în 2006 candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite pentru intervalul 2020 – 2021, pe locul alocat Grupului Est-European din care țara noastră face parte. Alegerile pentru acest mandat vor avea loc în cadrul Adunării Generale a ONU, în iunie 2019.

În conformitate cu prevederile Cartei ONU, Capitolul IV, art. 18, mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate se poate obține numai în urma votului din cadrul Adunării Generale, cu susținerea din partea a 2/3 din statele membre ONU, care în prezent sunt în număr de 193.

În consecință, MAE informează că România își va continua campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Așa cum am menționat în numeroase ocazii, candidatura României reprezintă un obiectiv important de politică externă, iar o susținere solidă din partea clasei politice și a societății românești în ansamblul său, inclusiv a mass-media, consolidează șansele unei reușite", transmite MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.