Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE - precizări privind temele de discuţie cu Victoria Nuland

bogdan aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marti ca pe agenda discutiilor cu subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice Victoria Nuland, care vor avea loc miercuri, se afla dimensiunea politico-militara a parteneriatului strategic si programul Visa Waiver.

'Pe agenda discutiilor bilaterale temele principale sunt: dimensiunea politico-militara a parteneriatului strategic, unde nivelul atins este unul de excelenta, vom avea în acest an un moment foarte important pentru relatia bilaterala, operationalizarea bazei anti - racheta de la Deveselu care va fi finalizata, iar pasul urmator va fi integrarea sa în sistemul NATO anti-racheta. Vom discuta si despre aspectele economice ale relatiilor bilaterale, vom discuta despre problematica Visa Waiver, despre înlaturarea regimului de vize pentru cetatenii români care calatoresc în Statele Unite si alte aspecte care tin de relatia bilaterala', a spus Aurescu la Radio România Actualitati.

El a adaugat ca în privinta vizelor România a obtinut un proces constant de descrestere a ratei de refuz, care în 2009 era de aproximativ 26%, iar în anul fiscal care s-a încheiat a ajuns la 9,8%.

'E un progres considerabil. Eliminarea vizelor pentru cetatenii români depinde si de modificarea legislatiei americane în materie de program Visa Waiver, sa vedem împreuna cu noul Congres american care sunt perspectivele pentru reluarea acestor initiative pentru ca ele ar permite scaderea acestui plafon al ratei de refuz care în momentul de fata este la 3%, daca va fi posibil ca el sa fie ridicat la 10% s-ar crea perspective bune pentru eliminarea vizelor pentru cetatenii români. Acest lucru nu depinde doar de România', a mentionat Aurescu.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.