Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, raspuns transant: Romania nu poate fi sanctionata de UE!

refugiati ungaria politie

Un stat membru al Uniunii Europene nu poate fi penalizat pentru că, din motive obiective, nu are capacitatea de a primi şi integra un număr impus de migranţi, susţine Ministerul Afacerilor Externe, într-un răspuns acordat la solicitarea AGERPRES, în contextul declaraţiilor cancelarului Austriei, Werner Faymann, care a cerut penalizarea ţărilor est-europene care se opun cotelor de imigranţi, prin reducerea accesului statelor respective la fonduri structurale.

Sursa citată arată că fondurile structurale alocate unui stat membru UE nu sunt parte a discuţiilor legate de fenomenul migraţiei şi de modul în care statele europene se implică în procesul de preluare a migranţilor.

"Conform Tratatelor UE, nu există nicio legătură între poziţia pe care România o va susţine la Consiliul JAI din data de 14 septembrie 2015 sau în cadrul oricărui consiliu sectorial şi fondurile structurale alocate ţării noastre", precizează MAE.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, că oricine se sustrage responsabilităţilor privind distribuirea imigranţilor în cotele propuse de Comisia Europeană trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că fondurile structurale europene nu au şi nu trebuie să aibă vreo legătură cu subiectul refugiaţilor, iar România nu poate fi penalizată pentru că susţine o poziţie absolut legitimă, şi anume cote voluntare pentru acceptarea de refugiaţi.

Ea arată, într-o postare publicată sâmbătă pe Facebook, că poziţia cancelarului Austriei în problema cotelor de refugiaţi pentru ţările UE este cel puţin surprinzătoare. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.