Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: 'România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei'

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei, precizează Ministerul Afacerilor Externe, vineri, pe Twitter.

"12 ani de la începutul conflictului militar dintre Federaţia Rusă şi Georgia. România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei", afirmă MAE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

După Primul Război Mondial, în condiţiile dezmembrării Imperiului Rus, România a recunoscut (la 18 februarie 1921) independenţa Republicii Democratice Georgia.

La 27 august 1991, Guvernul României a salutat "Declaraţia Parlamentului Republicii Georgia privind restabilirea independenţei de stat" şi şi-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta relaţii prieteneşti şi de colaborare cu Georgia, pe baza Cartei ONU şi a principiilor dreptului internaţional, ţara noastră fiind primul stat care a recunoscut restabilirea independenţei Georgiei, se arată pe site-ul MAE.

În perioada 2015 - 2016, Ambasada României în Georgia a exercitat al doilea mandat consecutiv de Ambasadă Punct de Contact NATO, element în măsură să consolideze eforturile României de susţinere a aspiraţiilor Georgiei de a deveni membru al comunităţii euroatlantice şi de a împărtăşi expertiza proprie în acest proces, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.