Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus a explodat la adresa lui Brittney Griner, după ce avocații au contestat sentința de nouă ani: Făcea contrabandă cu ulei de hașiș.

www.marca.com
brittney griner

Avocații lui Brittney Griner, vedeta americană de baschet încarcerată timp de nouă ani în Rusia, sub acuzația de trafic de droguri, a făcut apel luni împotriva condamnării pentru posesie și trafic de stupefiante, relatează Reuters.

Brittney Griner a fost condamnată pe 4 august la 9 ani de închisoare în Rusia. Președintele american Joe Biden a calificat verdictul ca „inacceptabil”. Washingtonul susține că a fost reținută pe nedrept și s-a oferit să o schimbe cu Viktor Bout, un traficant de arme rus care execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite.

Luni a fost termenul limită pentru ca Griner să conteste verdictul. Maria Blagovolina, partener la firma de avocatură Rybalkin Gortsunyan Dyakin and Partners, a declarat pentru Reuters că apelul a fost depus, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Griner, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, care a jucat pentru un club rusesc, a fost arestată pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova pe 17 februarie, după ce în bagajul ei au fost găsite cartușe de țigări cu infuzie de cannabis.

Ea a pledat vinovată de acuzații, dar a declarat că nu a vrut să încalce legea.

„Am făcut o greșeală pe care am recunoscut-o și sper ca, prin hotărârea dumneavoastră, să nu-mi pună capăt vieții mele aici", a declarat Griner în fața tribunalului din Khimki, lângă Moscova, la pronunțarea sentinței.

Nu a fost clar stabilit când va fi apelul.

„Cerem să se anuleze verdictul pronunțat de tribunalul din Khimki și să se impună o nouă sentință”, a declarat pentru Reuters Alexander Boikov, un avocat de la Centrul Juridic din Moscova, care a reprezentat-o pe Griner în instanță.

El a spus că apelul se va baza în principal pe presupusele încălcări în cursul anchetei.

Echipa de apărare a lui Griner a susținut în instanță că unele dintre dosarele sale au fost întocmite fără a fi traduse pentru ea în limba engleză.

Într-o postare pe Telegram de luni, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a contestat criticile publice ale Casei Albe la adresa verdictului instanței ruse. Ea a contrastat acest lucru cu tăcerea acesteia cu privire la raidul FBI de săptămâna trecută asupra proprietății fostului președinte Donald Trump, despre care o purtătoare de cuvânt a Casei Albe a declarat că Biden nu a fost la curent.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că Griner făcea contrabandă cu cartușe de lichid pentru fumat, care conțineau ulei de hașiș. Jucătoarea de baschet a recunoscut ea însăși acest lucru, întrucât nu avea rost să nege acest lucru”, a declarat Zakharova. „În același timp, Casa Albă refuză să comenteze ancheta din jurul lui Trump și confiscarea de la acesta a unor documente legate de Casa Albă. Tăcere totală, deși vorbim despre justiția și forțele de ordine americane”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.