Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus, despre ieșirea Moldovei din CSI: Rusofobia a ajuns la putere

vestidinrusia.ro
Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei din Moscova mae rus

MAE rus, despre ieșirea Moldovei din CSI: Rusofobia a ajuns la putere

Autorităţile moldoveneşti au început deja să denunţe o serie de acorduri în cadrul CSI, deşi "acest proces nu este încă de masă".

Potrivit "INFOTAG", acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat RIA Novosti de către directorul departamentului unu pentru ţările CSI al ministerului rus de externe, Mikael Aghasandyan.

Potrivit acestuia, "procesul de autoexcludere a Moldovei de la participarea la activităţile CSI a început după ce forţele pro-occidentale şi rusofobe au ajuns la putere în urmă cu doi ani".

El a anunţat că până în prezent au fost primite notificări despre retragerea ţării din Acordul privind condiţiile generale de furnizare a mărfurilor între organizaţiile statelor membre CSI din 20 martie 1992, precum şi din documentele care reglementează activităţile companiei de televiziune şi radio interstatale "Mir" ("Мир").

"Şi asta în pofida faptului că, potrivit ultimelor sondaje de opinie publică, majoritatea cetăţenilor moldoveni se opun întreruperii relaţiilor cu CSI. Cu toate acestea, după cum ştim, autorităţile moldoveneşti nu înclină să asculte opinia publică şi să se ghideze după interesele propriilor alegători. Timpul va arăta dacă va prevala raţiunea", a concluzionat Aghasandyan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.