Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE Rus, Maria Zaharova consideră mobilizarea Occidentului pentru confruntarea cu China drept totalitarism liberal

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Mobilizarea Occidentului pentru o confruntare cu China reprezintă un exemplu de înlocuire a dreptului internațional cu o ordine mondială bazată pe ”reguli”, iar ”valorile” protejate de Occident se dovedesc a fi, de fapt, ”totalitarism liberal”, este de părere reprezentantul oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, relatează RIA Novosti.

«Nu există în dreptul internațional asemenea prevederi, în virtutea cărora pot fi puse la cale conspirații nefondate împotriva țărilor, folosind presiune, amenințări și sancțiuni. Dar în ”regulile” Occidentului, ele există. Iar ei, occidentalii, încearcă să-și răspândească noile principii în întreaga lume», a scris Zaharova pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

În același timp, diplomatul a atras atenția asupra interviului Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, acordat cotidianului The New York Times. Punctele de vedere ale Washingtonului și Parisului coincid pe ideea că Beijingului nu ar trebui să i se permită să joace un rol dominant în lume.

În opinia Mariei Zaharova, ”fraza nu doar că este arogantă, dar reflectă esența manevrelor occidentale”. Se creează un puternic sentiment că summitul G7 din Marea Britanie a avut un subtext chinez. Întâlnirea a fost primul pas spre clădirea unei alianțe anti-chineze a democrațiilor occidentale. Este încă un exemplu de înlocuire a dreptului internațional cu o ordine mondială bazată pe reguli.

În plus, măsurile politico-militare sunt întărite cu măsuri economice. «”Valorile” protejate de Occident – pot, oare, ele să existe în liniște măcar zece ani, fără ca nici unul dintre statele pașnice să nu fie catalogat drept dușman sau adversar?», s-a întrebat, retoric, Maria Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.