Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus susține că jurnaliștii de la Deutsche Welle uită lecțiile de istorie

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Jurnaliștii companiei germane de media Deutsche Welle (DW) uită lecțiile de istorie în articolul lor despre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, într-o postare pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, relatează agenția TASS.

Într-un material publicat vineri și dedicat îndemnului xenofob, adresat de Zelenski locuitorilor regiunii Donbass, de a pleca în Rusia dacă se consideră ruși, autorii articolului din DW îl descriu pe liderul de la Kiev drept ”un evreu modest”. «În principiu, doar o persoană needucată poate scrie că ”modestia” din tinerețe poate fi o garanție a absenței unor opinii radicale în viitor. Istoria cunoaște mii de exemple, când exact astfel de ”tineri modești” deveneau cei mai înrăiți vampiri», a atras atenția Zaharova.

Reprezentantul oficial al MAE Rus a arătat că apartenența la orice naționalitate nu înseamnă automat imunitate la naționalism. ”Dacă DW așa crede, mă grăbesc să-i felicit: este cel mai pur naționalism”, a menționat diplomata.

Într-un interviu, acordat la 5 august postului de televiziune ”Dom”, Zelenski a calificat drept o mare greșeală rămânerea în Donbass a cetățenilor care se consideră ruși și i-a sfătuit să plece în Rusia. Potrivit spuselor sale, Donbassul ”nu va fi niciodată teritoriu rusesc”, iar ”fără Ucraina nu există civilizație”. În replică, Zaharova a spus că autoritățile de la Kiev au trecut liniile roșii ce delimitează politica națională de naționalism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.