Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE susține că cerut BEC prelungirea programului de vot în străinătate

MAE

Ministerul Afacerilor Externe a cerut Biroului Electoral Central prelungirea programului de vot în străinătate, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Iulian Ivan, reprezentant cu însărcinări speciale pentru procese electorale în cadrul MAE. 

"Referitor la procesul de votare, acesta, potrivit legii, se va încheia la ora 21,00, la ora locală. Ministerul de Externe, având în vedere faptul că au existat foarte multe solicitări din partea cetăţenilor aflaţi în străinatate, a solicitat Biroului Electoral Central prelungirea votării", a spus Iulian Ivan. 

El a precizat că, la ora 21,00, mai pot vota doar cetăţenii care se află în sala secţiei de votare, şi anume acolo unde sunt urnele şi cabinele de vot, după cum prevede legislaţia.

Viorica Dăncilă, PRIMA REACȚIE la scorul obținut de PSD: 'Nu am de ce să demisionez. E vot la europarlamentare, nu parlamentare'


Legat de faptul că programul de votare nu a fost prelungit, Ivan a spus că BEC a respectat prevederile legii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, unde se prevede că votarea începe la ora 7,00 şi se termină la ora 21,00. 

Duminică, surse oficiale au declarat că Ministerul Afacerilor Externe nu a trimis nicio solicitare cu privire la prelungirea programului de votare la secţiile deschise în străinătate. 

"Nu există o solicitare de la MAE cu privire la prelungirea programului de votare. USR PLUS a depus solicitare cum se interpretează cuvântul 'sala de votare' din art. 48 al Legii electorale. Răspunsul este că sală înseamnă doar sală şi nu holul sau curtea secţiei de votare: art. 48 - la ora 21,00 se dispune închiderea sălii. Doar cei din sală pot să îşi exercite votul după ora 21,00. Meleşcanu nu a trimis o solicitare, ci doar a redirecţionat cereri din străinătate. Sute de solicitări pe această temă, toate din străinătate, votanţi, consuli, preşedinţi de secţii de votare", au precizat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.