Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE susține decizia Joint Investigation Team de desfășurare pe teritoriul Olandei a procedurilor penale după prăbușirea aeronavei MH-17

MAE

Ministerul Afacerilor Externe susţine decizia Joint Investigation Team/JIT (formată din Olanda, Ucraina, Malaysia, Australia, Belgia) de desfăşurare a procedurilor penale pentru clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei MH-17, pe teritoriul Olandei, în conformitate cu legislaţia olandeză.

Cerem tuturor statelor care sunt în măsură să sprijine acest demers să coopereze pe deplin, în vederea identificării, stabilirii şi aducerii în faţa justiţiei a celor responsabili pentru faptele produse, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014.

Informaţii suplimentare:

La 17 iulie 2014 aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului). În acest incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean care deţinea dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenia română. Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de investigaţii (Joint Investigation Team) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.