Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Tineretul - printre priorităţile României în perioada exercitării viitoarei preşedinţii a Comunităţii Democraţiilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a punctat, la un eveniment organizat în SUA, în parteneriat cu Comunitatea Democraţiilor, necesitatea valorizării potenţialului tinerilor în consolidarea democratică a unei societăţi şi capacitatea acestora de a-şi reveni după crize, precum şi de a face faţă provocărilor actuale. 

Potrivit unui comunicat al MAE, tema privind tineretul va figura printre priorităţile României în perioada exercitării viitoarei preşedinţii a Comunităţii Democraţiilor, începând cu septembrie 2019, pentru un mandat de doi ani. 

La iniţiativa României, a avut loc, în marja dezbaterilor generale ale Adunării Generale a ONU de la New York, un eveniment organizat în parteneriat cu Comunitatea Democraţiilor, cu tema "Rolul tinerilor în rezilienţa democraţiei". În intervenţia sa, ministrul Meleşcanu a punctat necesitatea valorizării potenţialului tinerilor în consolidarea democratică a unei societăţi şi capacitatea acestora de a-şi reveni după crize, precum şi de a face faţă provocărilor actuale, precizează MAE. 

La discuţii au luat parte şi Thomas E. Garrett, secretarul general al Comunităţii Democraţiilor, Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, precum şi reprezentantul Asociaţiei Tineretului ONU din România. 

În marja evenimentului, ministrul Teodor Meleşcanu a avut o întrevedere cu omologul din Republica Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul căreia au fost abordate elemente ale relaţiei bilaterale, precum şi evoluţiile relaţiilor UE - Republica Moldova. 

Ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat importanţa prioritară pe care România o acordă dezvoltării relaţiei cu Republica Moldova, inclusiv în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar a evidenţiat şi necesitatea continuării procesului susţinut de reforme, informează sursa citată. 

Totodată, Meleşcanu a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor al Palestinei, Riad al Malki, în cadrul căreia şeful diplomaţiei române a reiterat poziţia tradiţională a României faţă de Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi a exprimat satisfacţia faţă de recentele evoluţii pozitive din relaţia bilaterală româno-palestiniană. 

Conform sursei citate, discuţiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea şi consolidarea cooperării bilaterale, sens în care cei doi demnitari au convenit asupra importanţei organizării unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, în vederea identificării de noi oportunităţi de cooperare, în domenii de interes comun. Totodată, cei doi miniştri au abordat şi o serie de subiecte de actualitate ale agendei regionale, cu accent pe evoluţiile din cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu. 

Marţi, ministrul Afacerilor Externe a participat la dineul transatlantic, găzduit de secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo. 

Meleşcanu face parte din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Iohannis la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care are loc la sediul organizaţiei din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.