Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAEIE al Republicii Moldova și-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a închide accesul unor persoane din republică

stiri.md
steag moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și-a exprimat regretul față de decizia Rusiei de a închide accesul unor persoane din republică.

"Decizia Federației Ruse este regretabilă" - se afirmă într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al ministerului, Igor Zaharov, publicat pe site-ul Ministerului de Externe al republicii.

Acesta a subliniat că "în ciuda acestui fapt, Republica Moldova rămâne ferm angajată în combaterea amestecului extern și a oricăror acțiuni destabilizatoare în ceea ce privește securitatea și suveranitatea".

Amintim că, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat, marți, la sediul Ministerului de Externe al Rusiei. Acestuia i-a fost transmis un puternic protest în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Chișinăului.

Moscova a adus la cunoştinţa ambasadorului decizia Rusiei de a bloca intrarea unor oficiali ai republicii pe teritoriul rus ca răspuns la acțiunile conducerii moldovene.

Ministerul rus de Externe a subliniat că diplomatului i-a fost transmisă, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu informațiile apărute în mass-media despre planurile Republicii Moldova de a ajuta la pregătirea personalului militar al Forțelor Armate Ucrainene pe teritoriul Republicii Moldova cu participarea instructorilor din țările NATO, ceea ce duce "la erodarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova și implicarea sa directă în ostilitățile de partea regimului de la Kiev".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.