Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia de la Direcția Vamală București: cum se negocia mita. Detalii incendiare din stenogramele din dosar

informatia-zilei.ro
vama-petea

Șeful Direcției Regionale Vamale București a fost arestat pentru 30 de zile, alături de alți patru inspectori. Cu toții ar fi luat mită de la oameni de afaceri care aduceau în România mărfuri contrafăcute.

În referatul întocmit de DNA, apar și stenogramele discuțiilor pe care le aveau vameșii suspectați de corupție. Paul Petrof a fost înregistrat în timp ce vorbea în mașină cu fiul său despre banii pe care îi pretindea de la unul dintre afaceriști.

Directorul Paul Petrof ar fi pretins nu mai puțin de 50 de mii de euro pentru a-l ajuta pe unul din afaceriști să obțină o autorizație, iar ceilalți au acceptat să fie plătiți atât cu bani, cât și cu produse, totul ca să nu trimită sesizări penale.

Ce puneau la cale șeful șpăgar de la Vamă și fiul său

DIRECTORUL VĂMII: Bă! Care-i problema?

FIUL DIRECTORULUI: Păi dacă e ...(neinteligibil)...

DIRECTORUL VĂMII: Deci ăsta plătește 50 de mii avansul.

FIUL DIRECTORULUI: O nesimțire.

DIRECTORUL VĂMII: Acuma, GIANLUCA la ce i-am făcut io acuma tre’ să plătească avansul. Și pe urmă noi ratele. Aveai tu de un’ să dai avans?

FIUL DIRECTORULUI: Doamne ferește!

DIRECTORUL VĂMII: Avansul, dă GIANLUCA 50 de mii.

FIUL DIRECTORULUI: Aha! Bravo! Eu nu mă bag, nu știu nimic. Ăla e al tău

SURSA: REFERAT DNA

Cum cereau banii vameșii corupți

Unul dintre martori le-a povestit anchetatorilor cum procedau vameșii pentru a cere banii de la oamenii de afaceri.

Mi-au cerut să deschid depozitul și m-au întrebat ce conține fiecare cutie. Am deschis câteva cutii și au observat că acestea conțin încălțăminte sport. Inspectorii vamali nu au făcut un control în detaliu, au deschis câteva cutii și nu au numărat câte cutii aveam în depozit în total. Mi-a spus că pot sigila sau să nu-l sigileze (n.r. depozitul), în funcție de cât îi dau, mă refer la o sumă de bani. Le-am propus suma de 5000 lei și a refuzat categoric. Mi-a cerut suma de 10.000 euro.

SURSA: REFERAT DNA

Șeful Vămii București, Paul Petrof, nu este pentru prima oară în vizorul anchetatorilor. În 2017, DNA pornise o acțiune împotriva sa, peste care, însă, s-a lăsat tăcerea. Petrof deține împreună cu soția sa o avere importantă: patru terenuri, trei apartamente și o casă.

Ce acuzații le se aduc

Inspectorii vamali ar fi luat mita de la cetățeni turci și chinezi care voiau să bage în țară bunuri contrafăcute. Sursele spun că există și filmări în care directorul Paul Petrof apare în timp ce primea mii de euro pentru a-i scăpa de probleme pe vânzătorii de marfă falsificată.

Inculpații ar fi primit de la mai mulți comercianți din București și Ilfov peste 60 de mii de lei, 11 mii de dolari, 600 de euro, peste 400 de perechi de ghete sport și 1.000 de parfumuri contrafăcute. În schimbul banilor și ai bunurilor, vameșii promiteau să închidă ochii la controale, notează realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.