Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia lemnului, investigată de IGPR: polițiștii au dat amenzi de peste 300.000 de lei în ultimele șapte zile

Inquam Photos / Octav Ganea
mascati

Poliţiştii au desfăşurat, în perioada 17 - 23 iulie, un număr de 725 de controale, pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos, în urma acestora fiind aplicate amenzi de peste 300.000 lei, informează Agerpres.

Citește și: Darius Vâlcov mai scapă de un dosar: A fost achitat pentru acuzațiile de dare şi luare de mită

Potrivit unui comunicat acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, poliţiştii acţionând pentru protejarea fondului forestier, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

"Au fost verificate 224 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice. Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 74 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane şi au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 - Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 310.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 1.550 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 344.214 lei", se arată în comunicatul citat.

Pe parcursul celor şapte zile au fost înregistrate 11 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, nouă dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor, precizează IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.