Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazia de lemne a şcolii primare din Valea Dobârlăului, distrusă de un incendiu

news.ro
incendiu
Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul.

Potrivit sursei citate, echipajele de pompieri, alertate în jurul orei 1,00, au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

"În urma incendiului au ars magazia de lemne în proporţie de circa 90%, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, precum şi o parte din lemnele de foc şi brichetele de rumeguş depozitate in interior", au precizat reprezentanţii ISU Covasna.

În cursul zilei de miercuri, pompierii militari au mai intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe fondul forestier din localitatea Araci, care a cuprins aproximativ 15 hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi litieră.

Din cauza faptului că incendiul se manifesta într-o zonă împădurită de coastă, foarte greu accesibilă pentru autovehiculele obişnuite, pompierii au utilizat şenilata Argo 8x8 pentru a putea transporta personalul şi materialele necesare stingerii acestuia.

Intervenţia a durat mai mult de 5 ore, iar la aceasta au mai participat pădurari şi un echipaj de la ISU Braşov.

De asemenea, pompierii covăsneni au intervenit miercuri seară pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona localităţii Ariuşd.

"În jurul orei 19,30, apeluri la 112 venite din zona localităţii Bod, anunţau flăcări multiple pe dealurile din zona localităţii Ariuşd. La faţa locului au fost direcţionate alte echipaje din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe şi o autospecială de la Pichetul de pompieri Bod, care au stins toate focarele de vegetaţie uscată ce se întindeau pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, după mai bine de 3 ore", au mai informat reprezentanţii ISU Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.