Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazinele alimentare din judeţul Arad, închise între 21.00 – 5.00, după ce s-a observat 'un aflux nejustificat de persoane'

Sursa BaiaMare24
mancare, magazine Borsa

Autorităţile din judeţul Arad au decis închiderea tuturor magazinelor alimentare, în intervalul 21.00 – 5.00, indiferent de programul lor obişnuit, după ce s-a observat ”un aflux nejustificat de persoane către astfel de magazine”. Restul restricţiilor care aveau ca termen data de 31 martie se prelungesc. Printre acestea se numără interzicerea accesului persoanelor în spitale şi căminele de bătrâni, închiderea pieţelor alimentare şi interzicerea oricăror activităţi în locurile de joacă pentru copii, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Grupului tehnic de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase din Arad, perioada de aplicare pentru toate restricţiile instituite în contextul epidemiologic generat de infecţia cu noul coronavirus, a fost prelungită până la data încheierii Stării de urgenţă pe teritoriul României, aşa cum a fost stabilită prin Decretul Preşedintelui României.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

Printre măsurile luate se numără interzicerea accesului vizitatorilor în unităţile sanitare publice sau private, a căminelor de bătrâni şi a celor pentru persoanele cu dizabilităţi; închiderea tuturor pieţelor săptămânale din judeţul Arad şi a Pieţei Obor din Municipiului Arad, cu excepţia zonelor în care se comercializează produse alimentare, dr şi interzicerea oricăror activităţi în locurile de joacă pentru copii precum şi a activităţilor de tip „after-school”.

De asemenea, s-a decis închiderea tuturor magazinelor alimentare de pe teritoriul judeţului Arad, indiferent de programul lor de funcţionare, în intervalul orar 21.00-05.00, începând cu data de 2 aprilie 2020, ora 00.00.

”Măsura a fost luată deoarece a fost observat un aflux nejustificat de persoane către astfel de magazine alimentare, după ora 21.00, unele dintre persoane rămânând în zona adiacentă punctelor alimentare pentru a consuma diferite alimente sau băuturi, încălcându-se astfel interdicţiile de a forma grupuri mai mari de trei persoane precum şi recomandările specialiştilor în privinţa necesităţii unei distanţări sociale adecvate. Drept urmare, facem apel cetăţenilor Judeţului Arad să îşi asigure aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate în afara intervalului 21.00-05.00”, se arată în comunicat.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

La nivelul Judeţului Arad, conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, în centrele de carantină erau cazate, marţi dimineaţă la ora 9.00, 157 de persoane. În ceea ce priveşte persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1.243.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.