Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazinele Lidl din judeţul Neamț, amendate cu peste 100.000 lei de comisarii OPC

mediafax
LIDL

Cele 7 magazine Lidl din judeţul Neamţ au fost sancţionate cu 10 amenzi în valoare totală de 109.000 lei, în urma controalelor pe care comisarii Oficiului de Protecţie a Consumatorilor (OPC) le-au desfăşurat pe parcursul lunii august.

Totodată, au fost aplicate 6 avertismente, iar unul dintre magazine a fost închis temporar, până la remedierea deficienţelor.

"Abaterile de la legislaţie constatate de comisarii nemţeni, în timpul controalelor, s-au referit la folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare, din punct de vedere igienico-sanitar, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor de panificaţie-patiserie insalubre, deficienţe de etichetare a produselor alimentare şi comercializarea unor băuturi răcoritoare cu ambalajul deteriorat sau fără etichetare", se arată într-un comunicat al OPC Neamţ remis, miercuri, AGERPRES.

Controalele în magazinele Lidl din judeţ au mai scos la iveală faptul că legumele şi fructele comercializate erau necurăţate corespunzător sau depreciate calitativ.

De asemenea, comisarii OPC Neamţ au constatat lipsa informaţiilor lizibile la ofertele promoţionale şi neconcordanţe între valoarea preţului înscris pe etichetă şi cea afişată pe produs, precum şi între preţul de la raft comparativ cu cel de la casa de marcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.